Известие

Collapse
No announcement yet.

колко харчи горе-долу АЛФА 146 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• колко харчи горе-долу АЛФА 146 1.6 16V

Кпих си в петък една такава и след 15 км ми изтропа биелен лагер,
    та още нв знам колко харчи!

А с газов инжекцион?
    alfa 146 1.6 16V

Първо да ти честитя за АЛФАТА!!!!
    Олеле майко!!!Много относителен въпрос?От 10 до 20Според Зависи дали нямаш някои друг проблем?
    Grande Punto 1.9 Sporт
    98 Alfa 145 1.6 16V TS-bivshata

Comment

Мерси, купих нов клянов вал, биела, бутало + всички лагери гарнитури и сегменти! до неделя трябва да я сглобят

Нямах време да и се израдвам, но и се кефя че е с газов инжекцион слаган в Италия.
      alfa 146 1.6 16V

Comment

Добре почвам с основен ремонт, поне ще знам, че по двигателя няма скоро да пипам
        alfa 146 1.6 16V

Comment

И аз я взех преди 1 месец ама сега почвам да я засичам. Доста относително е. Извън градско около 8 с каране 110 120. С яко ръчка над 15 отива. С 1 резервоар 500 км градско извън градско и с малко ръчка. Говоря за Алфа с гуми 225 R16 което ми вдига доста разхода
          Alfa 146 1.6 ТS 16 V

Comment

Re: колко харчи горе-долу АЛФА 146 1.6 16V

Първоначално публикувано от bat-zaho

Лошото е, че повечето собственици на Алфа много се привързват към колата си и я продават само когато положението е "ригур мортис" .
            Споко ще се опрай работата.
            Разхода на бензин се търпи. За Газовото влез в другия раздел там мисля имаше инфо
            97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

честито и от мен колега.....
              та за разхода, градско - когато аз карам -11-12/100 само че с 14ки гуми
              - когато приятелката ми я караше - 10/100

извънградкско - 10/100, под 110 не падам

ПС.
              това ми е 2рото мнение в разедел различен от Общия за последните 3-4 месеца
              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Честито колега
                Разход, разход, тези коли и тази дума не са съвместими
                От 6.5 до 14 литра но с времето претръпваш и се оставяш на удоволствието
                1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Re: колко харчи горе-долу АЛФА 146 1.6 16V

Първоначално публикувано от bat-zaho
                  та още нв знам колко харчи!

А с газов инжекцион?
                  Първо, честито за правилния избор! Желаяти дълги километри безаварийно каране.
                  Ако твоята алфа е 1.6 Туин Спарк разходът ти е, както следва: градско - 11.3, смесено - 8,3 и извънградско - 6.6. Можеш да добавиш един литър отгоре, поради това, че колата не е нова и инфото за реалния разход е на лице.
                  При смяната на ангренажния ремък трябва да знаеш, че само в сервизи където имат специално приспособление могат да ти го направят качествено.
                  146 1.6 TS 01.97

Comment

Да аз чух косвено за проблемите по тази кола, и мога само да кажа че с вала на първи ремонт няма проблеми стига да разработиш колата както трябва - препоръчвам ти 700-1000 километра с минерално масло и обороти не повече от 3500
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Мерси за информацията на всички!
                      В семейството вече станаха 3 италиански автомобила
                      155, 146 и IVECO
                      alfa 146 1.6 16V

Comment

Първоначално публикувано от Va4o
                        И аз я взех преди 1 месец ама сега почвам да я засичам. Доста относително е. Извън градско около 8 с каране 110 120. С яко ръчка над 15 отива. С 1 резервоар 500 км градско извън градско и с малко ръчка. Говоря за Алфа с гуми 225 R16 което ми вдига доста разхода
                        Кво правите бе - аз с яко ръчка повече от 9.5 извънградско не мога да я докарам - ей го Киро миналия път беше с мене до Русе и знае , че по целия път беше яко ръчка, яко изпреварвания , често до 200 през повечето време в обороти за да съм готов за скок и да изпреваря поредната кола и даде такъв разход - вие с това 15 ме утрепахте.
                        Аз 14 литра градско зимата, а сега лятото в София от 10.5 до 12.5
                        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

моята кола е по-тежка, но извънградско с прецакана сонда дава 9,2 при 160-190 почти постоянно. Отделен въпрос защо градско и зима и лято ми дава 14 ?????? И след сменена сонда пак 14 сега градско.... утре при Бобо за сверка на сондата и за по кафе
                          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

за първи път засекох разхода преди 3 дни - 9 на сто градско, но карах като дедо и предимно в нощна София, тоест не съм се забивал в задръствания
                            Алфа Ромео 145, 1.6 боксер `95г,

Comment

аз съм точно 23 лв за 100 км или казано по-ясно 12 - дванаасе
                              с клима без клима с ръчка без ръчка ... оно се не изменя ...
                              или поне я не съм забелезал
                              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                              Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Working...
                              X