If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И аз я взех преди 1 месец ама сега почвам да я засичам. Доста относително е. Извън градско около 8 с каране 110 120. С яко ръчка над 15 отива. С 1 резервоар 500 км градско извън градско и с малко ръчка. Говоря за Алфа с гуми 225 R16 което ми вдига доста разхода
Кпих си в петък една такава и след 15 км ми изтропа биелен лагер,
Лошото е, че повечето собственици на Алфа много се привързват към колата си и я продават само когато положението е "ригур мортис" .
Споко ще се опрай работата.
Разхода на бензин се търпи. За Газовото влез в другия раздел там мисля имаше инфо
97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Кпих си в петък една такава и след 15 км ми изтропа биелен лагер,
та още нв знам колко харчи!
А с газов инжекцион?
Първо, честито за правилния избор! Желаяти дълги километри безаварийно каране.
Ако твоята алфа е 1.6 Туин Спарк разходът ти е, както следва: градско - 11.3, смесено - 8,3 и извънградско - 6.6. Можеш да добавиш един литър отгоре, поради това, че колата не е нова и инфото за реалния разход е на лице.
При смяната на ангренажния ремък трябва да знаеш, че само в сервизи където имат специално приспособление могат да ти го направят качествено.
Да аз чух косвено за проблемите по тази кола, и мога само да кажа че с вала на първи ремонт няма проблеми стига да разработиш колата както трябва - препоръчвам ти 700-1000 километра с минерално масло и обороти не повече от 3500
И аз я взех преди 1 месец ама сега почвам да я засичам. Доста относително е. Извън градско около 8 с каране 110 120. С яко ръчка над 15 отива. С 1 резервоар 500 км градско извън градско и с малко ръчка. Говоря за Алфа с гуми 225 R16 което ми вдига доста разхода
Кво правите бе - аз с яко ръчка повече от 9.5 извънградско не мога да я докарам - ей го Киро миналия път беше с мене до Русе и знае , че по целия път беше яко ръчка, яко изпреварвания , често до 200 през повечето време в обороти за да съм готов за скок и да изпреваря поредната кола и даде такъв разход - вие с това 15 ме утрепахте.
Аз 14 литра градско зимата, а сега лятото в София от 10.5 до 12.5
моята кола е по-тежка, но извънградско с прецакана сонда дава 9,2 при 160-190 почти постоянно. Отделен въпрос защо градско и зима и лято ми дава 14 ?????? И след сменена сонда пак 14 сега градско.... утре при Бобо за сверка на сондата и за по кафе
Comment